Hvorfor du bør ta studielån selv om du ikke trenger

Studielånet fra Lånekassen er et unikt system som gjør at alle har tilgang til å gjennomføre høyere utdanning. I Norge er vi heldige og har et utdanningssystem som er veldig unikt kontra resten av verden. Mens de i mange land over hele kloden må jobbe to jobber og studere i tillegg for å kunne finansiere studiene har i Norge gratis offentlig utdanning og gunstige lån for studier.

Det er mange gode grunner til å ta opp studielån, selv om man faktisk ikke trenger det en gang.

Bor du hjemme og har økonomien på stell kan det faktisk likevel lønne seg med studielån.

Studielånet er nemlig rentefritt, så hvis du er smart tar du opp studielån og setter det på en høyrentekonto. Dette er så og si risikofritt dersom du har litt kontroll på deg selv.

Da står pengene fint på konto og vokser seg enda større på de naturlige rentene som kommer med en høyrentekonto. Dersom du er i tvil hvordan det fungerer – ta kontakt med banken din og spør om å starte opp en konto. Det skal være gratis.

Sjekk også rundt på nettet for å få den beste renten slik at du kan tjene mest mulig penger uten å gjøre noe som helst! Det handler om å la pengene jobbe for deg, og ikke jobbe for pengene.

De fleste tar opp lån senere uansett

Siden studielånet er rentefritt dersom du består alle eksamener og fullfører studiene er det et utrolig gunstig lån. De fleste andre lån man kan ta i dag som ung i Norge er ikke særlig gunstige. Da er det greit å knekke høyrentekontoen til det formålet du skulle trenge pengene.

Du kan bruke pengene til boligsparing BSU og få skattefradrag, du kan kjøpe deg en bil, spytte inn pengene i boligmarkedet eller til hva som helst annet du måtte ønske.

Dette er definitivt det gunstigste lånet man kan ta som ung i Norge i dag.

Dersom du ikke trenger noe lån senere er det bare å betale ned lånet når rentene begynner å komme på studielånet. Da har du mest sannsynlig tjent en god del på rentene allerede.

Ikke bare er lånet rentefritt under studietiden, men renten er veldig lav når den først begynner. Og den vil holde seg lav, fordi den er finansiert på en annen måte enn normale lån.

I tillegg har lånene innebygd gjeldsforsikring som dekker død og uførhet dersom du skulle være uheldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *