Hvordan nedbetale studielånet raskt

Plutselig sitter du der en dag og oppdager at rentene på studielånet har steget. Dersom du ikke har gjort som vi har foreslått i de andre artiklene her, nemlig å investere i fond, bruke høyrentekonto eller andre investeringer, kan det hende du har brukt opp studielånet på andre ting.

Da kan det være greit å finne en måte å kunne betale det ned fortest mulig! Det er mange måter å gjøre det på.

Selg alt du har av verdi som du kan leve uten

Ta deg en runde i hjemmet ditt. Se godt etter i kjeller og på loft, under senga og i skuffer og skap. Trenger du virkelig alle disse tingene? Vi har utrolig mye ting som vi ikke trenger, det sies ofte at nøkkelen til et lykkeligere liv er et simpelt liv med mindre ting.

Du kan for eksempel selge TV-en, Playstation, stereoanlegg, det speilreflekskamera du aldri bruker eller de skiene som har stått i mange år. Det er mange veier til mål og det er opp til deg. Sannheten er at det faktisk føles utrolig godt å kvitte seg med ting man ikke trenger. Det er veldig befriende og en god følelse når du får betalt ned lånet.

Få deg en ekstra jobb

Det gjelder å ha stå-på-vilje når du vil bli kvitt et lån fortest mulig. Se etter en ekstra inntekt, enten på nett eller fysisk. Det er mange muligheter og småjobber. Du kan for eksempel sjekke ut diverse nettsider som tilbyr småjobber, søke på deltidsstillinger også videre.

Sommeren er den beste sjansen, her kan du jobbe og tjene utrolig gode penger når alle andre vil ha fri. Det trengs ofte folk om sommeren, og lønningene er ofte gode. Greier du å jobbe en sommer eller to kan du fort nedbetale lånet.

Ha tålmodighet

Rentene på studielånet er som regel veldig lave og veldig gode, de holder seg lave og betingelsene er gunstige. Så det er ingen hast med å betale det ned så fort som mulig. Sett deg ett mål og lag en plan, fokuser på målene og du kommer til å nå dem når du ønsker.

Men ta det med ro, Rom ble ikke bygd på en dag. Det tar tid, og tålmodigheten er din beste venn. Ikke la det stresse deg i hverdagen og skape ubehageligheter. Det er der og det blir der til du har betalt det ned. De fleste andre har også studielån i mange år etter de fullførte sine studier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *