Hva skal du bli når du blir stor?

Det er noe mange spør deg når du vokser opp. Det er et spørsmål du garantert har tenkt mye på. Det er noe vi også har tenkt mye på, og her er våre beste tips til å finne ut hvem du er og hva du skal bli når du blir stor.

Vær tro mot deg selv

Hva liker du å gjøre? Hva er dine hobbyer? Hva er dine kjerneverdier? Du burde gjøre noe som står i stil med dette. Ikke vær uærlig mot deg selv, og ikke velg et yrke eller en retning basert på inntekt. Jobber du kun for penger er du nesten dømt til å handle i en miserabel ond sirkel.

Hvis du er imot utnyttelse av dyr, ikke skaff deg en jobb på et slakteri. Hvis du er imot uærlig arbeid, kanskje advokat ikke er akkurat for deg. Det er mange forskjellige yrker. Ønsker du å hjelpe andre? Dette er ting du må finne ut, det tar mange år å finne ut hvem man er og hvor man vil i livet.

Nøkkelen til suksess er å gjøre noe man elsker

Steve Jobs sa “The key to success is to love what you do – if you haven’t found it yet, keep looking. Never settle.” Og det var en stor og innflytelsesrik mann som forandret hele verden med sin visjon. Han beviser at alle kan få det til.

Nøkkelen til suksess og et lykkelig liv er å elske det man gjør. Er du flink med deg selv kan du fint elske hva som helst, men er du som folk flest kan du fort gå lei. Da er det viktig å gjøre noe man elsker, gjør du det elsker får du rett og slett betalt for å leke. Det er en drømmejobb i seg selv.

Drømmejobben kan være en drøm

Det finnes kanskje ikke noen bedrift eller selskap som har laget din drømmejobb. Det er slett ikke sikkert den bare venter på deg. Mest sannsynlig så er drømmejobben din ikke på denne planeten.

Du må lage din egen stilling. Hvis du har lyst å utrette hva som helst i dette livet må du virkelig tørre å gå inn med alt. Følge dine egne drømmer og visjoner, finne ut hva du elsker å finne ut hvordan du kan dele dette med resten av verden. Det er nøkkelen til å finne en drømmejobb. Du må jobbe for deg selv, bli din egen sjef og lage din egen drømmejobb. Husk at så lenge du jobber for noen andre hjelper du dem i å realisere sine drømmer, jobber du for deg selv hjelper du deg selv med å realisere dine egne drømmer.

Sett deg et mål

Mål er utrolig undervurdert. Så fort vi mennesker virkelig bestemmer oss for noe og virkelig ønsker noe begynner alt rundt oss og jobbe for at dette går i oppfyllelse. Kraften i hardt arbeid er uvurderlig. Det er noe vi har lært, og de fleste lærer etter hvert.

Har du ingen mål har du ingen mening, og da er det fort gjort å skli igjennom det meste. Sett deg et mål. Det kan være hva som helst. For eksempel “Jeg skal få den jobben i sommer”, eller “Jeg skal få den beste karakteren på denne prøven”. Det er bare å sette seg klare mål og fokusere på dem. Og de vil gå i oppfyllelse. Ta tilbake kraften din.

Voksne er også barn

Når vi var mindre trodde vi at de voksne hadde alle svarene. Vi trodde at de kunne hjelpe oss med alt. Etter som årene går og vi blir voksne selv, skjønner vi at det ikke er sant. Og da skjønner vi at det er helt i orden, ikke å vite nøyaktig hva man vil i livet, i en tidlig alder. Noen finner det aldri ut. Det gjelder å gå med det som er gøy og nyte hvert sekund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *