Å studere i utlandet

Som norsk statsborger er du heldig! Du kan studere gratis i Norge og du kan studere så og si hvor du vil i hele verden. Lånekassen støtter de fleste studier og gjør om de fleste lån til stipend om du består. Det er et hav av muligheter og forskjellige studier i alle verdens kriker og kroker.

Hva med å bo på Hawaii og studere der? Eller flytte til India og studere?

Det er mange ting å tenke på når du vil studere i utlandet, les videre!

Velg hva du vil studere

Først må du se litt rundt på nettet over de utrolig mange oversiktene som er tilgjengelige. Det er mange aktører som vil hjelpe deg å studere i utlandet, mot en liten kommisjon selvfølgelig. Du kan fint gjøre det på egen hånd også.

Det som er viktig når du velger hva du vil studere er selvfølgelig at du liker og ønsker å lære mer om det du skal studere. Ikke bare hopp på ett studie fordi du liker destinasjonen, det kan fort bli det motsatte av det du forventer.

Finn et studie du ønsker å fordype deg i på en lokasjon som passer deg.

Hvor vil du studere?

Det er mye å tenke på når du vil studere. Hvor trygt er landet? Hvordan er kursen i forhold til den norske kronen? Hvordan er kulturen? Hvordan er maten, hvordan er menneskene? Hvordan er skolene? Tilbyr landet du ønsker det studiet du faktisk ønsker?

Finn ut av disse spørsmålene og du er langt på vei. Det lønner seg å gå med magefølelsen her og velge det som virkelig føles riktig.

Å studere i utlandet er en fantastisk mulighet til å lære mye om verden, deg selv og selvfølgelig – det du studerer.

Penger

Det lønner seg å spare opp penger. Sjekk om studiet ditt og skolen du ønsker å gå på er dekket av Lånekassen. Dersom den er dette er det veldig gunstig. Da trenger du i all hovedsak ikke å spare penger en gang. De fleste land er utrolig billige å leve i kontra Norge. Norge er faktisk verdens 4. dyreste land å bo i per dags dato. Det betyr at omtrent alle land i verden du har tenkt deg til vil være billigere å bo i enn Norge. Dette er bra for deg som norsk student med støtte fra Norge.

Det finnes også jobber du kan ta på nett eller i landet du studerer. Sjekk hvordan de lokale reglene er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *