Å studere i Norge

Det er gratis å studere på offentlige universiteter og høyskoler i Norge. Dette er utrolig bra, og vi er heldige som nordmenn som har en slik en god løsning. Det er mange forskjellige høyskoler, folkehøgskoler og universiteter for høyere utdanning. Det er også mange lærlingplasser og studiesteder for videregående utdanning. Norge har flere store studentbyer, som for eksempel Bergen, Trondheim eller Oslo. Her myldrer det av studenter fra overalt i hele Norge og det dannes mange alternative kule miljøer man kan fordype seg i ved siden av studiene.

Bli med å skape fremtiden

Som student i Norge er du med å forme og skape fremtiden. Ikke bare for Norge, fordi Norge er et såpass progressivt land ser hele verden ofte til oss. Vi må gå foran som et godt eksempel og fortsette å være progressive og konstruktive slik som vi allerede er. Det er ingen grense for hvor gode man kan bli.

Det er studentene som utfordrer det eksisterende og må tenke ut de nye planene, løsningene og idéene.

Ved å studere i Norge kan du være med på nettopp dette. Vil du ha en forandring kan du lage den, og studere kan gi deg mulighet til akkurat dette. Det er hundrevis av forskjellige attraktive studier som alle er unike på sine egne måter.

Studere i utlandet

Du kan også studere i utlandet og få det dekket gjennom Lånekassen. Det er mange muligheter. Husk på at når du reiser internasjonalt er du Norges ansikt utad og det gjelder å spre god norsk kultur. Det er ikke så mange av oss, men vi gjør et godt inntrykk hvor enn vi går.

Studiesteder

Norge har mange studiesteder og byer som er fulle av studenter. Disse byene har gode rykter på seg for å være attraktive mål for unge som ønsker å studere og møte andre unge.

Bergen er en by med et utrolig veletablert og stort studentmiljø og kan friste med flott natur, utmerket kultur og et utrolig godt samhold.

Her er det mange forskjellige studier å velge i mellom. En annen populær studentby er Trondheim.

Lengre nord er det preg av trøndersk og litt nordnorsk kultur. Her er det mye interessante studier og fordype seg i, og på mange fronter er Trondheim langt foran andre byer. Studentmiljøet er utrolig stort.

Oslo, hovedstaden er også et fint sted å studere. Her er det mest sannsynlig den største miksen av mennesker. Ikke bare fra overalt i Norge men fra overalt i hele verden. Oslo er utrolig multikulturelt og har utrolig mye å by på.

Støtte fra Lånekassen

I Norge er vi heldige og kan få stipend og lån når vi studerer. Dette kan være avgjørende for om vi kan studere eller ikke. Vi har skrevet flere artikler om studielån og hvor gunstig det er på denne nettsiden allerede. For de fleste studier blir også lånet omgjort til stipend dersom du består og fullfører studiene.

Ha det gøy!

Studenttiden er en viktig tid av livet. Man lever kanskje på kanten av økonomien men man er ung. Man utforsker og lærer mye om seg selv og kulturer. Spesielt det man studerer. Man er med å forme fremtiden og man er med å bidra.

Men mest av alt har man det gøy, bli kjent med nye mennesker og ha store fester og delta på festivaler og samlinger. Skap, del og nyt er de tre største innen alle studier.

Angrer du på valget?

Dersom du angrer på det du har valgt er du ikke alene. Tusenvis av nordmenn, ja millioner av borgere i hele verden, studerer noe de egentlig ikke ville. Men da gjelder det å se på det som lærdom. Respekter deg selv og tilgi deg selv, det er ikke din feil. Hold ut det første året eller semesteret og sjekk så etter mulighetene for å bytte studier. Mest sannsynlig går dette helt i orden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *